Zet restbedrag Stadsinitiatief op de spaarrekening

 
Wat te doen met het restbedrag van vijf ton van het Stadsinitiatief nu ‘Rotterdam World Wide’ zich heeft teruggetrokken? In tegenstelling tot wethouder Louwes die het geld wil meenemen naar de volgende editie pleitte ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Setkin Sies ervoor om het restbedrag weer terug te laten vloeien naar de algemene reserve: “Gezien alle ophef over het Stadsinitiatief is het niet uit te leggen het geld te bewaren voor volgend jaar. Zet het liever op de spaarrekening van de gemeente en geef daarmee het geld weer terug aan de stad.”
De ChristenUnie-SGP heeft tijdens het debat een motie ingediend waarin we het college verzoeken het restbedrag van 500.000 euro terug te laten vloeien naar de algemene reserve.

Update: ondanks felle kritiek kiezen CDA en VVD voor hoger budget Stadsinitiatief 2014

De coalitiepartijen hebben opdracht gekregen tegen de motie van ChristenUnie-SGP te stemmen (en dit ook gedaan) om het resterende bedrag van 500.000 euro terug te laten vloeien naar de algemene reserve. Dit terwijl de Rotterdamse coalitiepartijen CDA en VVD afgelopen weken moord en brand schreeuwden over het omstreden Stadsinitiatief, ze zouden het politieke stokpaardje van coalitiepartner D66 het liefst de das om doen.

Maar wat blijkt? Het is allemaal verkiezingsretoriek. Beide partijen hebben gewoon ingestemd met het voorstel van de wethouder om de resterende vijf ton van het Stadsinitiatief bovenop het bedrag van volgend jaar te leggen. ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Setkin Sies: “De kritiek van deze partijen op het Stadsinitiatief is dan ook volstrekt ongeloofwaardig. Zij zijn het die ervoor zorgen dat het budget van Stadsinitiatief 2014 stijgt naar 3 miljoen!”

De coalitiepartijen hebben tegen de motie van ChristenUnie-SGP gestemd en daarmee is de motie helaas verworpen.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]