‘Ieder kind in een gezin!’

Kinderen die niet meer bij hun biologische ouders kunnen wonen, verdienen een plek in een vervangende gezinssituatie: een pleeggezin, gezinshuis of pleeg- of jeugdzorgboerderij. Daar zijn ze beter af dan in een tehuis. Dat is de centrale boodschap van de landelijke campagne ‘Ieder kind in een gezin!’. Een petitie hierover met ruim tweeduizend steunverklaringen van zorgprofessionals is op donderdagmiddag 6 juni overhandigd aan de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge door de Alliantie Kind in Gezin en de fractievoorzitters van ChristenUnie-SGP en CDA Rotterdam.

De christelijke politieke partijen vragen met deze actie aandacht voor de ongeveer 20.000 kinderen die in Nederland opgroeien in een tehuis. Ze roepen hiermee wethouder De Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) op om het beleid zo in te richten dat zo veel mogelijk uithuisgeplaatste kinderen een plek vinden in een alternatieve gezinssituatie: een pleeggezin, gezinshuis, pleeg- of jeugdzorgboerderij. En met succes! “Ik ben blij met dit initiatief en zie het als een steun in de rug voor ons Rotterdams jeugdbeleid.”, aldus De Jonge tijdens de overhandiging.

Naar aanleiding van de petitie is de Rotterdamse wethouder ambassadeur geworden van de Alliantie Kind in Gezin die pleit voor minimaal 10.000 ‘inhuisplaatsingen’.

Wethouder De Jonge bedankt initiatiefnemers. V.l.n.r.: Ilja van Haaren (directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland), Hugo de Jonge (wethouder Jeugd) en Setkin Sies (fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Rotterdam).

De campagne ‘Ieder kind in een gezin!’ is een van de activiteiten van de Alliantie Kind in Gezin (een brede maatschappelijke beweging zonder partijpolitieke kleur) om een omslag te bewerkstelligen in de zorg voor de jeugd. Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland en één van de initiatiefnemers van de Alliantie Kind in Gezin, heeft de petitie overhandigd aan wethouder De Jonge en een warm pleidooi gehouden voor de campagne.

Ga voor meer informatie naar inhuisplaatsen.nu of bekijk onderstaande promotiefilm van de campagne ‘Ieder kind in een gezin!’

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]