Oproep aan college: Politieke stokpaardjes loslaten

“Het Rotterdamse college moet eerst bezuinigen op haar eigen politieke stokpaardjes voordat ze opnieuw een greep uit de reserves mogen nemen.”, dat is de boodschap die de ChristenUnie-SGP mee wil geven aan het college dat momenteel op retraite is om afspraken te maken over nieuwe bezuinigingen. Vorige week werd namelijk bekend dat Rotterdam opnieuw tientallen miljoenen tekort komt op de gemeentelijke begroting.

De ChristenUnie-SGP vindt het niet meer dan normaal dat de coalitiepartijen eerst bij zichzelf te raden gaan of er gesneden kan worden in hun eigen politieke stokpaardjes, zoals bijvoorbeeld het Stadsinitiatief of gratis OV voor alle 65 plussers (arm en rijk). Raadslid Setkin Sies wil daar zelfs op aandringen: “Helemaal omdat deze stokpaardjes vaak geen essentieel beleid vormen, maar extraatjes zijn om te zorgen dat u maart 2014 weer op deze politieke partij stemt. Deze extraatjes in stand houden en tegelijkertijd een greep doen uit de reserve komt de geloofwaardigheid van dit stadsbestuur niet ten goede.”

Bezuinigingen
Ook de ChristenUnie-SGP realiseert zich de complexiteit van het voorliggende bezuinigingsvraagstuk maar is er nog niet volledig van overtuigt dat alle wethouders er alles aan hebben gedaan om de bezuinigingsmogelijkheden op tafel te krijgen. “Ik kan mij bijvoorbeeld niet voorstellen dat er in de hele bouwportefeuille van wethouder Karakus, daar zit ruim een miljard euro in, geen bezuinigingsmogelijkheden zitten. Terwijl de hele stad de gevolgen van de crisis merkt lijkt het voor sommige wethouders wel mee te vallen met de ‘pijn’ die ze ervaren door stevige bezuinigingen.”, aldus Sies.

Omdat het stadsbestuur voor lastige beslissingen staat – waarbij ze boven zichzelf moeten uitstijgen – roept de ChristenUnie-SGP Rotterdammers op om te bidden voor inzicht en wijsheid om de juiste beslissingen te nemen in deze moeilijke situatie.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]