Tegen Stadsinitiatief? Stem blanco!

Tot en met zaterdagmiddag 12 uur kunt u net als vorig jaar stemmen op uw favoriete Stadsinitiatief. Anders dan vorig jaar kunt u ook een blanco stem uitbrengen om te laten weten dat geen van de initiatieven uw steun krijgt of dat u het Stadsinitiatief in z’n geheel geen goed idee vindt. Ook in dat laatste geval is het goed om uw stem te laten horen.

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam is geen groot voorstander van het Stadsinitiatief omdat het een blanco cheque betreft van 2,5 miljoen voor een eenmalige investering in een ‘leuk’ project. “Ondanks het feit dat ik veel waardering heb voor de inzet van de talloze initiatiefnemers ben ik wel van mening dat de huidige financiele situatie van de gemeente Rotterdam geen ruimte biedt aan dergelijke leuke extraatjes. Als ik moet kiezen tussen het openhouden van essentiële voorzieningen of bijvoorbeeld het realiseren van een luchtsingel, dan is voor mij de keuze snel gemaakt.”, aldus raadslid Setkin Sies.

Onduidelijkheid
Naast het feit dat de functie van de blanco stem voor lang niet iedereen helder blijkt te zijn krijgen we diverse signalen van stemmers die niet wisten dat het bedrag dat over zou blijven (bij een initiatief van bijvoorbeeld drie ton) naar de nummer twee gaat. Oftewel de gedachte; ‘ik stem op een goedkoop initiatief, dan is het financieel nog wel behapbaar’ gaat niet op.

U kunt uw stem op uw favoriete Stadsinitiatief of uw blanco stem uitbrengen op: rotterdam.nl/stadsinitiatief

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]