Zorgen om situatie detentiecentrum

De ChristenUnie-SGP heeft haar zorgen geuit over de situatie in detentiecentrum Rotterdam-Airport in een speciaal debat hierover in de Rotterdamse gemeenteraad. Sinds afgelopen week is namelijk een groep vreemdelingen in het detentiecentrum in hongerstaking gegaan omdat ze het er niet mee eens zijn dat ze worden behandeld als criminelen. Raadslid Setkin Sies is het daar mee eens: “We houden deze mensen vast alsof ze de vreselijkste dingen hebben gedaan. De wanhoop en uitzichtloosheid die we daarmee creëren is onmenselijk.” 

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam steunt de lobby van burgemeester Aboutaleb om de detentieduur te verkorten en te komen tot een humaner regime in detentiecentrum Rotterdam-Airport.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]