Borg dialoog levensbeschouwelijke organisaties

Vanmorgen sprak de Rotterdamse gemeenteraad over de contacten van het stadsbestuur met levensbeschouwelijke organisaties in de stad. Als het aan de ChristenUnie-SGP ligt worden deze organisaties – nog veel meer dan nu het geval is – gezien als belangrijke (maatschappelijke) partners in de stad en investeert het stadsbestuur tijd en aandacht in de dialoog met deze organisaties.

Religieuze en levensbeschouwelijke organisaties spelen een belangrijke rol in de Rotterdamse samenleving en dragen daar ook veel aan bij. Dat blijkt onder andere uit het onderzoeksrapport Tel je zegeningen uit 2008. Alleen al door de inzet van bijvoorbeeld kerken bespaart de stad jaarlijks tussen de 110 en 133 miljoen euro door activiteiten op het gebied van psychosociale en maatschappelijke zorg en hulpverlening. Volgens raadslid Setkin Sies laat dit zien hoe onmisbaar de inzet is van deze organisaties voor de stad: “En juist daarom zou het stadsbestuur deze initiatieven moeten omarmen en de achterliggende organisaties als volwaardige partners moeten zien.”

Vijf jaar geleden is het Platform Levensbeschouwelijke en Religieuze organisaties (L&R) opgericht om het dialoog tussen deze organisaties en het stadsbestuur te borgen. Nu de subsidie van Platform L&R voor het overgrote deel is stopgezet wil de ChristenUnie-SGP van het stadsbestuur weten hoe ze de banden met de religieuze en levensbeschouwelijke organisaties in de stad warm gaat houden.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]