Het Rotterdamse stadsbestuur wil een Tesla Model S (zie foto) aanschaffen ter vervanging van één van de huidige dienstwagens. Het gaat hier om een elektrisch voertuig met zeer luxe uitstraling. Volgens ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies is dit het verkeerde signaal: “De wagen heeft de uitstraling van een dure sportwagen, daarmee kun je als wethouder toch niet op bezoek bij partners in de stad waar we bijvoorbeeld net fors op hebben moeten bezuinigen?”

Een woordvoerder van het stadsbestuur heeft laten weten dat de elektrische wagen binnen het huidige leasecontract valt en dat er dus niks aan de hand zou zijn. De ChristenUnie-SGP twijfelt er niet aan dat de mogelijke aanschaf volgens de regels zal verlopen maar ziet de huidige financiele situatie van de gemeente juist als het moment om het beleid omtrent het wagenpark te herzien. Raadslid Sies vraagt zich namelijk af of alle leden van het stadsbestuur wel perse een dienstauto nodig hebben: “Kunnen de wethouders bijvoorbeeld niet samen een auto delen? Of op korte afstanden wat vaker de fiets gebruiken? En is ook altijd een chauffeur nodig? Of kan een wethouder in de meeste gevallen prima zelf rijden?”

Het stadsbestuur moet volgens de ChristenUnie-SGP alerter zijn op wat ze voor zichzelf aanschaffen en hoe dit overkomt op de burger.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]