Opnieuw tientallen ontslagen bij de Roteb

Vanmorgen was in het Rotterdams Dagblad (AD) te lezen dat er opnieuw tientallen ontslagen zijn gevallen bij de veegdiensten van de Roteb. Door personeel te vervangen met machines wil het Rotterdamse stadsbestuur enkele tonnen besparen op jaarbasis. Volgens de ChristenUnie-SGP is dit een slechte maatregel. De onderkant van de arbeidsmarkt zit op slot en het aantal werklozen in Rotterdam blijft maar stijgen. Het is dan ook niet realistisch te denken dat de 350 Roteb medewerkers – die op straat komen te staan – op korte termijn een baan zullen vinden. Uiteindelijk zal de gemeente Rotterdam gewoon het inkomen van deze mensen betalen, alleen dan in de vorm van een uitkering.

Wij verwachten dan ook dat deze ‘bezuiniging’ als een boemerang terug zal komen en tegelijkertijd tientallen mensen aan de kant zet die nu van grote waarde zijn voor de stad.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]