Moeite met anti-illegalen houding Leefbaar

De ChristenUnie-SGP in Rotterdam stoort zich aan de felle houding van Leefbaar Rotterdam tegen illegalen in de stad. Deze houding gaat volgens raadslid Setkin Sies volledig voorbij aan de realiteit: “Zolang het landelijke vreemdelingenbeleid faalt en daardoor mede-Rotterdammers in de knel komen of met lege handen op straat komen te staan, is het in onze ogen de taak van de gemeente haar verantwoordelijkheid te nemen voor deze groep kwetsbare stadsbewoners!”

De ChristenUnie-SGP heeft er grote moeite mee dat vreemdelingen in het debat worden weggezet als mensen die ‘parasiteren op de Rotterdamse samenleving’. “We moeten echt af van de gedachte dat we onze rijkdommen moeten beschermen tegen vreemdelingen. Juist op lokaal niveau hebben we de verantwoordelijkheid zorg te dragen voor onze medemens en te delen in onze primaire levensbehoeften in de vorm van bed, bad en brood.”, aldus raadslid Setkin Sies.

Talloze initiatieven
Het raadslid is dan ook erg blij met alle initiatieven in de stad (met honderden vrijwilligers) die zich voor deze maatschappelijk kwetsbare groep inzetten en de toezegging van burgemeester Aboutaleb dat niemand op straat hoeft te slapen.

Aanleiding voor deze discussie is het verzoek van Leefbaar Rotterdam om de overlast van vreemdelingen in de stad in kaart te brengen. De partij wil dat misdrijven, gepleegd door mensen zonder officiële verblijfspapieren extra worden geregistreerd. De ChristenUnie-SGP stemde tegen: “Dit voorstel komt voort uit de totaal verkeerde veronderstelling dat vreemdelingen ook automatisch crimineel zouden zijn. Hoewel een dergelijke registratie zou aantonen dat dit niet het geval is, maak ik toch ernstig bezwaar tegen dit voorstel.” Het voorstel van Leefbaar Rotterdam kon op geen enkele steun rekenen in de Rotterdamse gemeenteraad.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]