Jongeren vragen aandacht voor kinderprostitutie

Uit onderzoek van de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) blijkt dat een groot deel van de ondervraagde jongeren van dertien jaar en ouder betrokken zijn geweest bij dwangmatig seksuele handelingen. Jonge tienermeisjes verkopen hun lichaam (of worden hiertoe gedwongen door leeftijdsgenoten) in ruil voor drank, geld of bijvoorbeeld sigaretten. De RJR wil met dit onderzoek de gemeenteraad van Rotterdam oproepen het probleem verder in kaart te brengen.

Verder willen de jongeren dat er meer aandacht komt voor “de weerbaarheid van meiden, het moraal onder jongens en dat er seksuele voorlichting wordt gegeven over hoe ver je kan gaan” (bron: FunX).

Wat heeft stadsbestuur gedaan?
De Jongerenraad schat dat het in Rotterdam gaat om 1000 tot 10.000 meisjes (1-10% doelgroep) die op deze wijze, zonder dat ze zich dat wellicht realiseren, prostitutie bedrijven. ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Setkin Sies maakt zich zorgen over de omvang van deze problematiek en steunt de wens van de RJR om het probleem verder in kaart te brengen en te investeren in preventie, maar “deze problematiek speelt al wel veel langere tijd. We zullen het stadsbestuur dan ook kritisch bevragen wat ze de afgelopen jaren heeft gedaan om deze vorm van ‘kinderprostitutie’ tegen te gaan.”

De Rotterdamse fracties D66 en CDA hebben als eerste aangegeven dit onderwerp op de agenda te willen zetten van de gemeenteraad. Uiteraard krijgen zij hiervoor de volledige steun van de ChristenUnie-SGP Rotterdam.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]