Tegen nieuwe woontoren in Prinsenpark

De Rotterdamse gemeenteraadsfractie ChristenUnie-SGP heeft tegen de komst van een nieuwe woontoren in het Prinsenpark gestemd. Volgens raadslid Setkin Sies gaat het hier om een ruimtelijk zeer onwenselijke ontwikkeling in de belangrijkste groenvoorziening van Prinsenland. Desondanks heeft de meerderheid van de gemeenteraad toch besloten de bouw door te laten gaan en gaat daarmee voorbij aan alle protesten van bewoners.

Tegenover het mogen bouwen van de onwenselijke woontoren in het Prinsenpark stond de verplichting voor Woonstad om het vervallen zwembad te renoveren tot een moderne multifunctionele accommodatie. De ChristenUnie-SGP in Rotterdam vraagt zich sterk af of de gemeenteraad wel akkoord moet gaan met onwenselijke bouwontwikkelingen zolang er een positieve tegenprestatie tegenover staat. “Volgens mij moeten we soms ook durven zeggen dat deze ontwikkeling gewoon niet goed is op deze plek, wat hier ook tegenover staat.”, aldus Sies.

Groene wijken
Het Prinsenpark vormt het groene hart van de wijk Prinsenland. Omliggende buurten zijn dan ook van dit park afhankelijk voor hun groenvoorziening. Richting bewoners is altijd gecommuniceerd dat het park af is en zo zal blijven zoals het is. Om deze reden is er de afgelopen jaren dan ook niet geïnvesteerd in groene voorzieningen in de omliggende buurten. Het voorstel om toch te gaan bouwen in het Prinsenpark getuigt volgens de ChristenUnie-SGP niet van behoorlijk bestuur.

Alternatieven
In 2009 heeft Woonstad in een commissievergadering van deelgemeente Prins Alexander al aangegeven bereid te zijn te willen zoeken naar alternatieve locaties, mocht de deelraad niet akkoord gaan met de locatie in het Prinsenpark. Raadslid Sies vindt het jammer dat de deelraad niet is ingegaan op deze handreiking van Woonstad: “Dit is een gemiste kans voor het gebied. Als deze toren, in overleg met bewoners, op een andere locatie zou worden gerealiseerd dan had deze ontwikkeling, samen met de realisatie van de multifunctionele accommodatie, een positieve ontwikkeling kunnen worden voor het gebied.”

De ChristenUnie-SGP is bang dat de deelgemeente zich heeft blindgestaard op de deal met Woonstad en te weinig oog heeft gehad voor de belangen van de bewoners. De partij betreurt het dan ook dat de gemeenteraad heeft ingestemd met de bouw van de Berninitoren in het Prinsenpark.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]