Jubileumboek Voedselbank voor raadsleden

Tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Rotterdamse raad ontvangen alle raadsleden en bestuurders het boek Iedereen aan tafel! namens de fracties ChristenUnie-SGP en SP. Met dit boek, over het tienjarig bestaan van de Voedselbank, willen de fracties aandacht vragen in de raad voor armoede in de stad. Initiatiefnemer Setkin Sies: “De verleiding is groot voor politici om zichzelf te verliezen in een brei aan cijfers. Met dit boek hopen we dat bezuinigingen in de samenleving een gezicht krijgen.”

In Iedereen aan tafel! beschrijft Niels de Jong hoe de Voedselbank is gestart in de achtertuin van de oprichters Clara & Sjaak Sies. Na tien jaar is deze organisatie uitgegroeid tot een professionele organisatie met 136 vestigingen door het hele land. Dit boek illustreert met behulp van vele foto’s het tienjarig proces van het gehele distributienetwerk. Hierbij moet gedacht worden aan de sorteersessies, het verdelen over de 4.000 kratten en het transport naar de uitdeelpunten. Ook recepten om een heerlijke maaltijd te maken met de producten uit een voedselpakket, zijn in dit boek opgenomen.

Deel dit artikel met anderen:
[shareaholic app=”share_buttons” id=”5067490″]